Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 - 1½ kg nöt älg el. fläskstek
1 flaska porter
1 dl koncentrerad sv.vinbärssaft
1 dl soja
2 buljongtärningar
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
svartpeppar
Lägg köttet trångt i en kastrull och häll över resten.
Koka ca 1½ timme,ev.lite längre. Ta upp köttet.
Ta hälften av marinaden och 3 dl grädde (eller mjölk)
och koka en sås, red av till önskad tjocklek
Potatis,grönsaker och gelé till och söndagsmiddagen är klar.
Vilken sås,ska testa med katrinplommon nästa gång, och alltid ha några flaskor porter hemma.
/// Husse_
Mmm...porterstek är så gott! Jag brukar även ha katrinplommon i grytan när jag kokar köttet. Dessa silar man sedan bort. Det ger väldigt god smak till såsen.