Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Porterstek

En klar favorit med en helt fantastisk sås.

1 - 1½ kg nöt älg el. fläskstek
1 flaska porter
1 dl koncentrerad sv.vinbärssaft
1 dl soja
2 buljongtärningar
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
svartpeppar

Lägg köttet trångt i en kastrull och häll över resten.
Koka ca 1½ timme,ev.lite längre. Ta upp köttet.
Ta hälften av marinaden och 3 dl grädde (eller mjölk)
och koka en sås, red av till önskad tjocklek

Potatis,grönsaker och gelé till och söndagsmiddagen är klar.



Karla
 

 
 
 

  Porterstek | Recept | Kött | Nöt

Vilken sås,ska testa med katrinplommon nästa gång, och alltid ha några flaskor porter hemma.

/// Husse_


Mmm...porterstek är så gott! Jag brukar även ha katrinplommon i grytan när jag kokar köttet. Dessa silar man sedan bort. Det ger väldigt god smak till såsen.

Skånekatten





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N