Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Windsorkaka

Windsorkaka 200º C
1 sats till en liten form (diameter c:a 20 cm)
3 satser räcker till 2 stora formar (24 - 26 cm)

2,5 dl (7,5 dl) vetemjöl
1,5 dl (4,5 dl) strösocker
2 tsk (6 tsk) bakpulver
80 g (250 g) margarin

Blanda mjöl, bakpulver och socker. Tillsätt margarin till en grynig massa. Sätt en del av ”smulorna” ¾ dl (2 dl) åt sidan

Tillsätt 1 ägg (3 ägg)
1 dl (3 dl) filmjölk

Bred ut smeten i formen, strö över smulorna.
Grädda i 200º C på fals 1 under 20 minuter

Dela kakan på mitten och bred på vaniljkräm som blandats med vispad grädde.

1 dl (3 dl) grädde. Vaniljkräm till två stora formar: 1,5 dl marsanpulver 4 dl helmjölk eller



Felix matte
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N