|
|
Windsorkaka
Windsorkaka 200º C
1 sats till en liten form (diameter c:a 20 cm)
3 satser räcker till 2 stora formar (24 - 26 cm)
2,5 dl (7,5 dl) vetemjöl
1,5 dl (4,5 dl) strösocker
2 tsk (6 tsk) bakpulver
80 g (250 g) margarin
Blanda mjöl, bakpulver och socker. Tillsätt margarin till en grynig massa. Sätt en del av ”smulorna” ¾ dl (2 dl) åt sidan
Tillsätt 1 ägg (3 ägg)
1 dl (3 dl) filmjölk
Bred ut smeten i formen, strö över smulorna.
Grädda i 200º C på fals 1 under 20 minuter
Dela kakan på mitten och bred på vaniljkräm som blandats med vispad grädde.
1 dl (3 dl) grädde. Vaniljkräm till två stora formar: 1,5 dl marsanpulver 4 dl helmjölk eller
|
|