|
|
Paneng Gai (4 port)
Paneng Gai (4 port)
4 kycklingfiléer
1 purjolök
2 bitar konserverat citrongräs
olja
2 msk röd currypasta
2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk socker
Skär kycklingen i cm-tjocka strimlor. Ansa och skölj purjolöken. Skär bort den gröna delen, skiva purjon tunt. Bulta ut citrongräsbitarna (då avger de mer smak). Stek eller woka kycklingen i en het lätt oljad panna. Rör ner currypasten. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt purjolök, fisksås, citrongräs, kokosmjölk och socker. Sjud på låg värme i 3-4 minuter.
Lägg upp i djupa tallrikar och servera med ris.
Tips! Blanda grönsallad, mango, ananas och gurka till en sallad. Garnera med limeklyftor. För hetare mat, tillsätt mer currypasta
Receptet är från ICA
|
|