Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Thaisoppa med kyckling (4 port)

Thaisoppa med kyckling (4 port)

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
2 tsk finriven ingefära
1 msk olja
4 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
250 g kycklingfilé
4 dl kokosmjölk
1 tsk asiatisk fisksås
1 pressad lime
1 tsk röd currypaste

Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla citrongräset. Fräs lök, vitlök, citrongräs och ingefära i olja på låg värme.Tillsätt buljong och låt koka några minuter. Strimla kycklingfiléerna smått och lägg i pannan/grytan. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare några minuter tills kycklingen är genomkokt. Smaksätt med fisksås, lime och currypaste. Varmhåll i termos och ta med ett gott bröd

Receptet är från Buffé nr 1 2006




 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N