Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
500 g blandfärs
2 potatisar, kokta kalla
1 gul lök
1 tsk salt
1 ägg
2 krm malenkryddpeppar
1krm malen svartpeppar
1,5 dl matfett till stekning
Gör så här:
Riv potatisen fint. Skala och hacka löken fint och fräs den i lite matfett. Blanda färsen först med
salt sedan med potatis lök, ägg, peppar . Forma bullar med vattensköljda händer. Lägg bullarna på en skärbräde som är lite vatten på. Bryn köttbullarna i en långpanna med fett. Lägg i så många köttbullar som får plats. Skaka på långpannan så köttbullarna blir brynta runt om.
För att få saftiga bullar så har jag en gryta med köttbuljon och soya som bullarna sedan de varit i ugnen får sjuda i.