|
|
Löjromsgravad strömming
Detta är bara hur gott som helst, jag gör denna rätt varje jul och blir aldrig less, den måste bara vara på mitt julbord...längtar till jul redan nu
Ca 600 g strömmingfileer
Lagen:
5 dl vatten
1 dl ättikssprit
1 msk salt
Såsen:
2 dl majonnäs
1 msk ljus fransk senap
2 dl gräddfil
1-2 pressade vitlöksklyftor
rödlök
100 g löjrom/sikrom
Gör så här:
Dra av skinnet på strömmingfileerna.
Blanda lagen, lägg i strömmingen och låt stå i kylskåpet i ca 12 timmar.
Blanda majonnäs, senap, gräddfil, vitlök och rödlök till såsen. Rör försiktigt i löjrommen sist. Låt fileerna rinna av väl,lägg på en bit papper så det inte är så blöta, och lägg dem sedan i såsen minst 6 timmar före serveringen.
|
|