Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Mät upp kakao, socker och kaffe i en liten kastrull. Lägg i äggulorna. Sätt kastrullen i ett vattenbad och sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Låt sedan svalna. Vispa grädden och blanda den med den kalla chokladkrämen. Häll upp i små koppar eller dubbla pappersformar. Låt stå kallt ca 1 tim.
Tips: Chokladmousse kan också frysas och serveras som chokladparfait.
Chokladmousse med kakao och grädde (6-8 port) | Recept | Efterrätter | choklad
Gott
Tog rätt lång tid innan äggblandningen tjocknade, tog espresso istället för kaffepulver så kanske blev lite fel blandning. Blev riktigt gott i vilket fall.
/// Per
Riktigt gott
Tack för receptet, det var en riktigt god mousse. Görs snabbt och enkelt! 👍❤️🍫🍫Choklad ger plus ❤️
/// Meg