Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

stolt fjällskivling



det är en god svamp
dela hatten o se efter om den är fin ,,så behövs de ingen mer rensning skivorna kan du låta sitta kvar
foten brukar jag torka o använda som krydda i olika såser eller så
då mal jag den

hatten
stek den på båda sidor i smör ,med en gnutta salt så den blir lite gyllene o ät den istället för köttbiten
eller

gör en suffle med stuvad fjällis till

till stuvningen
1/1 liter stoltfjällskivling
1/2 liter mjölk
2msk vetemjöl
1 kkp tunn grädde
salt

till sufflen
1msk smör
2kkp mjölk
1kkpvetemjöl
salt
3ägg
till formen
smör o ströbröd

skär svampen i tärningar
o låt koka sakta mjölken minst en halvtimme
vetemjölet vispas i grädden o häll i det o smaka av

till sufflen vispas mjölken o mjölet till en smet
slå smeten i en kastrull tillsammans med smöret

rör om med en träsked
tills smeten tjocknar o släpper pannan
Obs svag värme

låt smeten svalna o smaka av den

rör ner de tre ägggulorna en i taget
äggvitorna slås till hårt skum o rörs sakta ned
sen häller man smeten i en smord o bröad hålform

sufflen gräddas i vattenbad i ugnen ca tjugiominuterca 175 gr
pröva med en sticka om den e klar

stjälp upp den på ett serveringsfat o hällsvampstuvningen i mitten o runtikring


lycka till Smile



oldwolfie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N