Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rågbröd med lågkolhydrat och frön

Grovt kolhydratfattigt rågbröd 220/200° längre jäsning= lägre fytinsyra
1 dl linfrö 2 dl rågkärnor blötlägg frön och korn, ej
1 dl bovetekärnor spiskummin, i några timmar. Lös upp jästen i
1 dl hampa lite kallt vtn. Blanda surdeg, jäst, honung m
1 förp rågsurdeg filmjölk.Blanda ner de blötlagda avrunna
½ pkt jäst kornen och kärnorna. Häll i assistent eller stor
5 dl vetegluten bunke. Blanda mjöl m gluten och spiskummin,
5-7 dl grovt rågmjöl salt. Blanda ner mjölblandningen i det övriga
0,7 l fil under gång eller omrörning. Det ska vara
1 tsk honung kladdidgt. Ta mer rågmjöl vid behov= ska gå
2 ½ tsk salt ihop men ej okladdig. Jäs till dubbel storlek, ca
1 msk rostada spiskumin 3-6 timmar. Grädda ca 40-60 min beroende på
formens/formarnas storlek. 1dl vtn i långpanna under vid insättning ger hårdare skorpa


 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N