Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Grisfötter

Grisfötter

4 personer
4-8 grisfötter
4-6 l vatten
1 stor gul lök
1-2 msk ättika (24%)


Börja med att sveda skinnet på grisfötterna noga. Andvänd helst gaslåga, den sotar inte som stearinljus gör. Skrapa nu svålen helt ren med en kniv och lägg grisfötterna i kallt vatten över natten. Tag nu upp grisfötterna. Skala och skiva löken. Häll på vatten så att det knappt täcker grisfötterna. Lägg i kryddorna och löken och häll i ättikan. Koka upp fötterna under lock och låt dem sedan sjuda färdigt. Fötterna är färdiga när en provsticka lätt glider i genom köttet. Låt nu fötterna svalna och lägg dem i en serveringsskål. Gör ett sk geléprov med kokspadet - det vill säga, kontrollera att spadet stelnar på en kylskåpskall tallrik eller en matsked. Blir det inte gelé omedelbart så tillsätter Du några blötlaggda och urkramade gelantinblad i kokspadet. Slå nu spadet över fötterna och ställ in dem i kylskåpet i minst 2 timmar. Servera grisfötterna med lite av geléet.


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N