Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Detta recept gjorde jag i veckan för första gången. Riktigt gott, om man tröttnat lite på de gamla vanliga traditionella recepten... För det här ger smak från varmare länder....
4 port/ 8 spett.
400g lammfärs
3 scharlottenlökar
En klick smör
Saft från en citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
1 tsk spiskummin
salt och peppar.
Börja med att lägga 8 träspett i vatten och sätta ugnen på 200 grader.
Hacka och fräs scharlottenlöken i lite smör. Blanda sedan ihop alla ingredienser till lammfärsspetten. Dela lammfärsen i 8 bullar. Stick en pinne i varje bulle och krama fast färsen runt pinnen. Grilla i ugnen eller på grillen i ca 10-15 minuter.
Servera spetten med couscous. När jag kokat couscousen så blandar jag ner lite kanel, russin och mandel eller pistagenötter som jag rostat lätt i torr stekpanna.
Som sås: Mixa youghurt och mynta i matberedaren tills myntan gett såsen en fin grön färg. Lite salt och peppar efter behag.