Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Små rätter till buffé eller fördrink



Härligt!!! Nu har sommaren kommit och det med besked!! Som man har längtat, iallafall kan jag känna att man tröttnat på allt regnande denna sommar.
Min favorit så här på sommaren är Buffén, där man kan välja från alla små godbitar...
Därför tänkte jag tipsa om två små rätter som passar lika perfekt till sommar buffén som till fördrinken...

TIMJANSNURROR.
Ca 24 st

4 plattor fryst smördeg
2äggulor
1 msk olivolja

Fyllning:
1 dl hackad timjan
1 dl hackad persilja
rivet skal av en liten citron
1 dl riven parmesan
flingsalt

Värm ugnen till 225 grader. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem något.
Vispa ihop äggulorna med olivoljan och pensla på smördegen. Spara resten av äggblandningen.
Blanda hackad timjan, persilja, citronskal och riven parmesan i en skål. Strö ett tunt lager av örtblandningen över de penslade smördegsplattorna.
Rulla ihop plattorna som rulltårtor och skär dem i ca 3 cm tjocka bitar. Ställ bitarna på högkant på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med resten av äggblandningen och strö över lite flingsalt.
Grädda timjansnurrorna i mitten av ugnen, 10-15 minuter.




RUCOLA- OCH PARMESANPAJER.
Ca 15 st.
Lika goda varma som kalla;))

Pajdeg:
100 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1-2 msk vatten


Fyllning:
1/2 purjolök
2 pressade vitlöksklyftor
ca 100g rucolasallad
2 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk oregano
salt och svartpeppar
1,5 dl riven parmesan
pinjenötter


Blanda samman alla ingredienser till pajdegen i en bunke. Låt vila i kylen ca 20-30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader.
Tryck ut pajdegen i små aluminiumformar och förgrädda pajskalen i 10 minuter.
Skär purjolöken i tunna skivor. Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs purjolöken och vitlöken. Tillsätt sedan ruccolasalladen och värm tills den mjuknar. Ta av kastrullen från värmen.
Vispa samman ägg, matlagningsgrädde och kryddor. Rör ner den rivna parmesanen.
Fördela rucola- och purjolöksblandningen i pajskalen. Häll över äggsmeten och toppa med några pinjenötter på varje paj.
Grädda pajerna i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

Pajerna går utmärkt att förbereda i god tid och frysa in..Bara att värma i ugnen strax innan de ska dukas fram... Varför inte ta med på utflykten??
Små goda mumsbitar;)))




 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N