Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Inbakt fisk med sparris

Smördegsinnbakt sikfile, dill och sparrisfylld.
Receptet för 4 personer
Ingredienser:

4 st smördegsplattor
4 st sikfileer utan skinn
1 knippe dill
8 st gröna sparrisknoppar
Saften av en citron
Salt och svartpeppar
1 dl smält smör
1 st ägg till pensling
1: Lägg smördegsplattorna på bakplåtspapper så att de överlappar
varandra i en avlång rad.
2: Lägg sikfileerna över smördegsplattorna, skvätta citronsaften över och
rada ut den gröna sparrisen över fiskfileerna, gör likadant med dillen varpå
du saltar och pepprar.
3: Rulla ihop smördegsplattorna med fisken och kryddorna till en avlång
rund kolv, se till så att fisken är helt intäckt av smördegen, även i ändorna.
4: Pensla smördegsinbakningen med ett uppvispat ägg och stick några hål
i smördegen med en gaffel.
5: Grädda i ugnen på 200 graders värme i 20-25 minuter, eller tills
smördegen fått en fin gyllenbrun färg.
6: Servera den varm, skivad i lagom tjocka skivor, tillsammans med någon lätt sallad och det smälta smöret till.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N