Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Klassisk Köttsoppa

Klassisk Köttsoppa 4 port.


Ingredienser:

1½ l vatten
600 g nötkött
2 tsk salt
6 vitpepparkorn
1 lagerblad
3 morötter
1 purjolök
2 palsternackor
½ dl persilja, finhackad
vitpeppar, malen


Gör så här:

1. Koka upp vattnet. Lägg i kött, salt, pepparkorn och lagerblad. Låt köttet koka i ca 1½ timme eller tills det är mört.

2. Ta upp köttet ur grytan. Sila buljongen. Skala rotsakerna och skär dem i skivor. Lägg dem i buljongen och låt dem koka i 10 minuter.

3. Skiva under tiden purjolöken, lägg i den och låt koka i 10 minuter till.

4. Skär köttet i mindre bitar och lägg det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Soppan kan med fördel lagas dagen innan.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N