Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Minisemlor 16 st

Det finns goda skäl att dra ut på Semmel-säsongen, speciellt om du provar vår variant som är lite mindre och dessutom fiffigt gjord med tanke på ingredienserna. Använd detta som grundrecept och gör t ex släta bullar vid andra tillfällen.


50 gram jäst för söta degar
2 dl lättmjölk
3 msk flytande margarin
3 msk Kesella (1%)
0,5 tsk bakpulver
2 krm salt
1 msk strösocker
1 ägg
ca 6-8 dl Vetemjöl Special

Fyllning

1 dl sötmandel
3 msk lättmjölk
2 dl vispbar mellangrädde
Garnering
2 tsk florsocker

1.Smula jästen i en bunke. Låt mjölken bli fingervarm, ca 37 grader, i kastrull eller mikrovågsugn.

2.Häll över mjölken lite i taget och rör om så att jästen löses upp.

3.Tillsätt margarin, Kesella, bakpulver, salt, socker, hälften av ägget samt mjölet, lite i taget. Arbeta samman till en deg.

4.Låt degen jäsa på rumsvarm och dragfri plats 30-40 min.

5.Tag upp degen på bordet och arbeta den blank och smidig. Rulla ut till en längd. Dela i 16 lika stora delar. Forma varje del till en rund bulle utan sprickor.

6.Låt bullarna jäsa på plåten 30-40 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7.Pensla med resterande ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 min tills bullarna är gyllene och låter ihåliga när man knackar dem i botten.

8.Låt svalna på galler under bakduk.

9.Skålla och finhacka mandeln under tiden.

10.Skär av ett lock på bullarna och gröp ur 1 tsk av inkråmet. Blanda med mandel och mjölk. Skeda tillbaka fyllningen i bullen.

11.Vispa grädden och lägg en liten klick på bullen. Lägg på locket och pudra över lite florsocker.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N