Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sjörövarsoppa

SJÖRÖVARSOPPA

6 portioner

2 - 3 stora gula lökar
1 kg högrev
1 1/2 l buljong av tärning
3 msk paprikapulver
2 burkar konserverade tomater
1 msk kumminfrö
2 tsk mejram
1 tsk nymald svartpeppar
3 - 4 potatisar
2 - 3 gröna paprikor
2 - 3 vitlöksklyftor

Börja med att hacka lökarna och fräs hacket i en gryta med litet olja eller smör.

Skär köttet i smala strimlor eller kuber. Ta bort alla senor. Lägg allt kött i grytan och häll på buljong (eller vatten och buljongtärningar). Rör ut paprikapulvret i litet av tomatspadet från burkarna och häll det i grytan. Tillsätt kummin, som ger fin effekt i soppan, likaså mejram, svartpeppar och tomaterna med spad.

Medan allt kokar skalar man potatisen, skär den i bitar och lägger dem i grytan. Paprikorna delas i stora bitar, inte i små. Tre saftiga vitlöksklyftor pressas i mot slutet, eller läggs att koka skivade i soppan.

Total koktid är ca 1 timme. Smaka av, låt soppan svalna, frys in den i stora portioner, lätta att ta ur frysen och värma. Då soppan serveras: Häll i en rejäl slurk medeltorr sherry!

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N