Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Tastelines fina chokladkaka med mörk chokladcréme och hallon

Tastelines fina chokladkaka med mörk chokladcréme och hallon

Blir ca 10-12 bitar

3 st ägg
3,5 dl strösocker
150 g smör
1,5 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Chokladcréme
1,75 dl grädde
150 g mörk choklad (70 %)
20 g smör

Garnering
hallon, färska
citronmeliss

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst i minst 3 minuter. Smält undertiden smöret på låg värme i en kastrull. Drag kastrullen av värmen och vispa ner kakao. Rör försiktigt ner kakaosmöret i äggsmeten och tillsätt vetemjöl utblandat med vaniljsocker. Häll upp smeten i en smord och mjölad kakform med löstagbar kant (minst 20 cm i diameter). Grädda kakan i ca 35 minuter och drag av 5 minuter om du använder en bredare och större form.

Chokladcréme: Blanda smör, grädde och mörk choklad i en kastrull och smält på låg värme. Drag kastrullen av värmen och låt crèmen svalna i rumstemperatur. Den ska vara tjock och krämig i konsistensen när den är färdig. Låt kakan svalna helt innan man täcker med chokladcrémen. Garnera med hallon och citronmeliss.

Tips: Den här chokladkakan blir extra god om den tillagas dagen innan så att choklad och kakaosmaken hinner komma fram. Servera gärna något syrligt som bryter av mot den kraftiga chokladsmaken. Ett bra exempel är hallon, passionsfrukt, mango eller en liten citrussallad.

Obs! Hur resultatet blir beror mycket på vilken chokladsort och kakao som används i receptet, och det är viktigt att kosta på sig en bättre kvalitet när det gäller choklad. I det här receptet används 70 % Valhronachoklad som finns att köpa i välsorterade godisaffärer eller delikatessaffärer. Det som är viktigt är att chokladen är mörk och innehåller mellan 64 – 72% kakao.

Ett smaskigt recept från Tasteline



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N