Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ryskt Svartbröd

Ryskt Svartbröd 2 st
6 dl ljummet vatten
75 g jäst
0,5 dl ättika
0,5 dl mörk brödsirap
50 g smält smör
1 msk salt
1 msk socker
2 msk kummin
2 tsk snabbkaffe
2 tsk lökpulver
7,5 dl grovt rågmjöl
4 dl lantvetemjöl
ca: 7,5 dl vetemjöl

glasyr: 1 tsk majzenamjöl + 1 dl vatten

Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta igenom degen ordentligt. Ställ den att jäsa på ett lagom varmt ställe i 45 min. Knåda igenom degen och baka ut till 2 limpor som får jäsa på plåten 30 min. Grädda i 45 min vid 200 grader. Rör ihop glasyren och låt koka under omrörning i 1 min. Pensla brödet med blandningen och ställ in i ungnen igen 2-3 min.



popik
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N