Grilltider som börjar med ��:


 
 


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

 


Grillemperaturer, grilltips mm


Avstndet till glden och vrmen bestmmer grilltiden.

Ntktt och lammktt kan vara rtt.
Kyckling och grisktt ska alltid vara genomgrillat och ha en klar kttsaft.

Kttermometer r bra fr att kontrollera innertemperaturen i strre fisk och kttstycken.
Vid 55 C r ktt rtt, vid 70 C r det genomstekt. Vid ca 59 C r ktt rosa.
Fisk r frdigt vid ca 50-55 C

En del sger att nr kttsaften kommer upp genom kttet r det dags att vnda.

Grilltips:

Grilla inte fr hett

Lt kttet bli rumsvarmt innan grillning.

Torka av kttet frn marinad innan det grillas.

Se till att grillgallret r hett s att inte kttet fastnar.
Smrj grna med olja.

Hj gallret nr tjocka kttbitar och stekar ska grillas eftersom de ska grillas p svagare vrme under lngre tid.

Snk gallret nr tunna kttbitar ska grillas eftersom de ska grillas p hgre vrme under kortare tid.

Det tar lngre tid nr det ligger mycket ktt p grillgallret samtidigt.

Anvnd grilltng eftersom kttet blir torrt om man sticker det, t.ex. med en grillgaffel.

Vnd kttet nr det brjar svettas p ovansidan.

Trnger rosa kttsaft upp r det grillade kttet rosa inuti. Fr genomgrillat, fortstt grilla.

Flskktt ska vara genomgrillat.

Ntktt kan grna vara rosa i mitten.

Tryck med grilltngen fr att knna om kttet r frdigt. Mjukt ktt r rtt i mitten, gungigt ktt r rosa i mitten och hrt ktt r genomgrillat.

Fr att flskkttet, t.ex. karrkotletterna r saftiga och mra - koka dem frst ngra minuter i vatten med krossade pepparkorn, lite salt och ett par lagerblad.

Källa: Receptbankenskokbok.se
Författare: webmaster jim





Grillat top 10:

 

  1. Grillbuffe
  2. Marinad.
  3. Grnsaksknyten
  4. marinad till flskktt
  5. Supergod rra till grillat
  6. grillad laxfile
  7. Tandoori Marinad
  8. Hickory och whiskeymarinad
  9. Pinnbrd
  10. Enklaste grillssen

Såser & röror som passar till grillat, top 10:




  1. Caf de Paris-ss (6-8 port)
  2. Brunss (4 port)
  3. Kall eller varm ss
  4. God ss till kyckling/flskfil
  5. Fyllningar till baguetter
  6. Tsatsiki
  7. Humus
  8. Rdvinsss
  9. ruccola pesto
  10. Kall ss till grillat
 



Vem har namnsdag? Vad är det för vecka? Vilken dag är det? Vilken månad är det?Behöver du svar på de..   ->