Grilltider som börjar med ��:


 
 


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

 


Grillemperaturer, grilltips mm


Avstndet till glden och vrmen bestmmer grilltiden.

Ntktt och lammktt kan vara rtt.
Kyckling och grisktt ska alltid vara genomgrillat och ha en klar kttsaft.

Kttermometer r bra fr att kontrollera innertemperaturen i strre fisk och kttstycken.
Vid 55 C r ktt rtt, vid 70 C r det genomstekt. Vid ca 59 C r ktt rosa.
Fisk r frdigt vid ca 50-55 C

En del sger att nr kttsaften kommer upp genom kttet r det dags att vnda.

Grilltips:

Grilla inte fr hett

Lt kttet bli rumsvarmt innan grillning.

Torka av kttet frn marinad innan det grillas.

Se till att grillgallret r hett s att inte kttet fastnar.
Smrj grna med olja.

Hj gallret nr tjocka kttbitar och stekar ska grillas eftersom de ska grillas p svagare vrme under lngre tid.

Snk gallret nr tunna kttbitar ska grillas eftersom de ska grillas p hgre vrme under kortare tid.

Det tar lngre tid nr det ligger mycket ktt p grillgallret samtidigt.

Anvnd grilltng eftersom kttet blir torrt om man sticker det, t.ex. med en grillgaffel.

Vnd kttet nr det brjar svettas p ovansidan.

Trnger rosa kttsaft upp r det grillade kttet rosa inuti. Fr genomgrillat, fortstt grilla.

Flskktt ska vara genomgrillat.

Ntktt kan grna vara rosa i mitten.

Tryck med grilltngen fr att knna om kttet r frdigt. Mjukt ktt r rtt i mitten, gungigt ktt r rosa i mitten och hrt ktt r genomgrillat.

Fr att flskkttet, t.ex. karrkotletterna r saftiga och mra - koka dem frst ngra minuter i vatten med krossade pepparkorn, lite salt och ett par lagerblad.

Källa: Receptbankenskokbok.se
Författare: webmaster jim





Grillat top 10:

 

  1. Grillbuffe
  2. Marinad.
  3. Grnsaksknyten
  4. marinad till flskktt
  5. Supergod rra till grillat
  6. grillad laxfile
  7. Tandoori Marinad
  8. Hickory och whiskeymarinad
  9. Pinnbrd
  10. Enklaste grillssen

Såser & röror som passar till grillat, top 10:




  1. Caf de Paris-ss (6-8 port)
  2. Brunss (4 port)
  3. Kall eller varm ss
  4. God ss till kyckling/flskfil
  5. Fyllningar till baguetter
  6. Tsatsiki
  7. Humus
  8. Rdvinsss
  9. ruccola pesto
  10. Kall ss till grillat