Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Toscamuffins (12 st)

Toscamuffins 12 portioner | Vanlig storlek

2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kokosflingor
3/4 dl flytande margarin
1 dl mjölk

Toscasmet:
3/4 dl flytandemargarin
3/4 dl socker
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk mjölk
Hackad mandel/mandelspån eller nötspån

Börja med muffinssmeten. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna och därefter margarin och mjölk. Rör eller fortsätt med elvispen tills smeten är jämn. Klicka ut i formar eller muffinsplåt. In i ugnen på 225° i ca 8-10 min eller tills de är nästan klara. Under tiden muffinsen står i ugnen gör toscasmeten. Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm försiktigt tills allt blandar sig och tjocknar något. Bör ej koka. Ta ut muffinsen och bred massan över. Sätt tillbaka in i ugnen och låt bli klara ca 5 min eller tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna utan bakduk. Om man vill kan man smaksätta muffinsen med kardemumma eller chokladbitar, eller helt naturella utan kokos.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N