Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Finska pinnar (44 st)

Finska pinnar (44 st)

4 dl vetemjöl
½ dl strösocker
½-1 krm bittermandelarom
200 gr smör

Garnering
ägg
pärlsocker
hackad sötmandel

Blanda vetemjöl och socker direkt på bakbordet eller i en degskål.
Skiva fettet över och bittermandelarom. Hacka med en kniv eller smula med fingertopparna till en grynig massa. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt degen vila kallt minst en timme. Sätt ugnen på 175º. Rulla ut till fingertjocka längder, alla lika långa. Lägg dem intill varandra och skär i 4-5 cm långa bitar. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandel. Lägg bitarna på smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 10 minuter.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N