Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Hacka lök och ansjovis och blanda med gräddfilen. Smaksätt med ansjovisspadet.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vätskan.
Smält gelatinbladen på svag värme i en kastrull, tillsätt crème fraichen och rör slätt.
Blanda i ansjovisröran.
Obs! Se till att crème fraichblandningen inte är för varm när du blandar i ansjovisröran.
Häll i springformen, ställ kallt cirka 30 minuter.
Lägg gelatinen i kallt vatten.
Mixa basilikan med gräddfilen till en grön sås.
Smaka av med salt och peppar.
Ta upp gelatinbladet och krama ur vätskan.
Smält gelatinbladen på svag värme, tillsätt crème fraiche, blanda i basilikasmeten.
Häll smeten ovanpå ansjovislagret, ställ kallt minst fyra timmar.
(Denna tårta går bra att göra minst två dagar innan).