Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rabarberchutney

ca 1 liter skuren rabarber
3 dl hackad gul lök
6 dl strösocker
1/2 tsk malen vitpeppar
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk kanel
2 msk ättiksprit
3/4 dl vatten

Dra av skalet på rabarber med grova stjälkar. Skär den i ca 1 cm breda bitar. Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och koka sakta utan lock tills massan tjocknat, 45-60 min. Ös upp den i rena varma glasburkar och sätt genast på lock. Förvara svalt. Färdig att äta efter ca 2 veckor. Håller sig 3-6 månader.
Chutney används som pickles och andra salladsinläggningar, dvs som kryddigt tillbehör till kötträtter.



brittmarie
 

 
 
 

  Rabarberchutney | Recept | Övriga recept | Marmelad, sylt, gele, sirap, syltat och inlagt

Låter supergott :P






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N