Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

ANSJOVIS

ANSJOVIS

4 kg siklöja/strömming
425 g salt
215 g socker
15 g hel vitpeppar
15 g hel svartpeppar
15 g salpeter
5 g sandel
5 g humle
5 g nejlikor
5 g ingefära
15 g lagerblad

Alla kryddor utom lagerbladen stöts och blandas.
Rensa fisken. Varva den med kryddblandningen och hela lagerblad i en kruka. Översta lagret skall vara kryddblandning. Lägg på en tallrik med tyngd och ställ krukan på svalt ställe. Men Du får tjå Dig 6-8 veckor tills »ansjovisen« är klar att äta.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N