Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Karins chocolate chip muffins med glasyr 12 stora

125 g smält smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl filmjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl kakao
100 g mörk choklad, hackad

Glasyr:
50 g smör
2½ dl florsocker
½ dl kakao
2 msk vatten
1 äggvita

Sätt ugnen på 200°

Smält smöret.
Vispa äggen, först separat sedan med sockret så att det blir fluffig och vitaktig smet.
Tillsätt smör och filmjölk.

Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål.
Rör ner smeten tillsammans med salt, kakao och hackad choklad.

Fördela smeten i 12 muffinsformar (den höga amerikanska typen).
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Glasyr:
Smält smöret och ta kastrullen från värmen.
Sikta ner florsocker och kakao, tillsätt vatten och rör till en slät smet.
Vispa äggvitan till hårt skum i en ren skål. Tänk på att ingen rest från gulan får vara med eftersom det då inte blir något skum.
Vänd ner äggvitan i smeten.

Fördela chokladglasyren på alla muffins och ställ dem därefter svalt eller t.o.m i frysen en stund.
NJUT!!!!



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N