Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Karins chocolate chip muffins med glasyr 12 stora

125 g smält smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl filmjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl kakao
100 g mörk choklad, hackad

Glasyr:
50 g smör
2½ dl florsocker
½ dl kakao
2 msk vatten
1 äggvita

Sätt ugnen på 200°

Smält smöret.
Vispa äggen, först separat sedan med sockret så att det blir fluffig och vitaktig smet.
Tillsätt smör och filmjölk.

Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål.
Rör ner smeten tillsammans med salt, kakao och hackad choklad.

Fördela smeten i 12 muffinsformar (den höga amerikanska typen).
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Glasyr:
Smält smöret och ta kastrullen från värmen.
Sikta ner florsocker och kakao, tillsätt vatten och rör till en slät smet.
Vispa äggvitan till hårt skum i en ren skål. Tänk på att ingen rest från gulan får vara med eftersom det då inte blir något skum.
Vänd ner äggvitan i smeten.

Fördela chokladglasyren på alla muffins och ställ dem därefter svalt eller t.o.m i frysen en stund.
NJUT!!!!



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N