Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Karins kanelbullar med farinfiness 30 stora

50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
½ tsk salt
1 dl socker
1,4 l vetemjöl
1 ägg
½ dl pärlsocker

Fyllning:
50 g smör, rumsvarmt
1½ dl farinsocker
4 msk kanel

Ugn 250°

Smält smöret och tillsätt mjölk.
Låt det bli fingervarmt, 37°
Smula jästen i en degbunke och lös upp den i lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl.
Rör om och knåda till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt på dragfri plats i 40 min.

Rör ihop fyllningen.

Dela degen i två delar och kavla ut varje del på mjölat underlag till en avlång platta.
Fördela fyllningen på plattorna och bred ut.
Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 15 bitar.
Lägg på plåt klädd med pakplåtspapper eller i bullformar.
Låt jäsa övertäckta i 30 min.

Pensla med uppvispat ägg.
Strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen ca 6 min.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N