Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Karins kanelbullar med farinfiness 30 stora

50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
½ tsk salt
1 dl socker
1,4 l vetemjöl
1 ägg
½ dl pärlsocker

Fyllning:
50 g smör, rumsvarmt
1½ dl farinsocker
4 msk kanel

Ugn 250°

Smält smöret och tillsätt mjölk.
Låt det bli fingervarmt, 37°
Smula jästen i en degbunke och lös upp den i lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl.
Rör om och knåda till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt på dragfri plats i 40 min.

Rör ihop fyllningen.

Dela degen i två delar och kavla ut varje del på mjölat underlag till en avlång platta.
Fördela fyllningen på plattorna och bred ut.
Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 15 bitar.
Lägg på plåt klädd med pakplåtspapper eller i bullformar.
Låt jäsa övertäckta i 30 min.

Pensla med uppvispat ägg.
Strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen ca 6 min.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N