Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Morotskaka

2 dl socker
150 g smör eller margarin
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 medelstora morötter

Glasyr:
60 g philadelphiaost
25 g smör el. margarin
2 dl florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en kakform (ca 1 1/2 l).
Skala morötterna och finriv dem .
Rör fett och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och rör ner de finrivna morötterna.
Blanda mjöl ihop, bakpulver och kanel, vaniljsocker och rör ner i smeten. Grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred ut den på kakan när den har kallnat.

Jag brukar göra dubbel sats till en långpanna och strö over lite rivet apelsin skal på som dekoration.



Tinaz
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N