Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

American cookie

Såna där stora, platta, chokladiga med hasselnötter i. Sega och härliga, inte knapriga eller krispiga alls!
Nån som har ett recept?


Jag hittade själv detta recept, det blev verkligen smarrigt! Lite knöliga mått bara...
Nötterna var inte med i orginalreceptet, men det blev jättegott!

315 g vetemjöl
90 g kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250 g rumsvarmt smör/margarin (helst osaltat, men jag använde vanligt)
220 g farinsocker
250 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
185 g mörk choklad, hackad
Ev nötter

Sätt ugn på 170 grader.
Vispa smör, farinsocker och strösocker luftigt i en stor skål, tillsätt äggen och vispa ordentligt.
Sila ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ihop och rör sedan nder den hackade chokladen och ev nötter (också något hackade, jag hade hasselnötter).
Klicka ut matskedstora bitar på bakplåtspapper och platta till. Grädda i mitten av ugnen tills de är klara men en aning kladdiga i mitten, ca 8-10 min. Låt svalna på galler. Förvara i burk med lock.

Enligt receptet så skulle detta ge 48 stora kakor, men jag fick bara 16...



 

 
 
 

  American cookie | Recept | Bröd & Bakverk | Kakor & Småkakor

Nu är omvandlaren klar :-)



Nu kan vi även omvandla mellan gram till deciliter och tvärt om.

(För oss som inte har hushålls vågar...)



Saknar du någon ingrediens i omvandlaren så säg bara till.



https://www.receptbankenskokbok.se/omvandla.php

Webmaster Jim Admin



="webmaster jim"
Kalas nu har jag lagt till receptet i min kokbok Very Happy



250 g fast fett = ca 15 msk :

15 matsked [metric] = 2.25 deciliter ( uträknat med omvandlare

)



1 dl farinsocker = 65 g

1 dl kakao = 40 g

1 dl vetemjöl = 55-60 g

1 dl socker = 100 g



Kan det stämma med dom mängderna du andvände?



Jag ska se om jag inte kan få tid över att göra en omvandlare för dl - g




Jag vet inte riktigt, jag använde min hushållsvåg... Jag tänkte att jag skulle kolla vad det blev för volym på det, men det blev inte så. Men att 100 g socker = 1 dl stämmer i alla fall, det kommer jag ihåg!




Kalas nu har jag lagt till receptet i min kokbok :-D



250 g fast fett = ca 15 msk :

15 matsked [metric] = 2.25 deciliter ( uträknat med omvandlare

)



1 dl farinsocker = 65 g

1 dl kakao = 40 g

1 dl vetemjöl = 55-60 g

1 dl socker = 100 g



Kan det stämma med dom mängderna du andvände?



Jag ska se om jag inte kan få tid över att göra en omvandlare för dl - g

Webmaster Jim Admin



Jag hittade själv detta recept, det blev verkligen smarrigt! Lite knöliga mått bara...

Nötterna var inte med i orginalreceptet, men det blev jättegott!



315 g vetemjöl

90 g kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

250 g rumsvarmt smör/margarin (helst osaltat, men jag använde vanligt)

220 g farinsocker

250 g strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

185 g mörk choklad, hackad

Ev nötter



Sätt ugn på 170 grader.

Vispa smör, farinsocker och strösocker luftigt i en stor skål, tillsätt äggen och vispa ordentligt.

Sila ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ihop och rör sedan nder den hackade chokladen och ev nötter (också något hackade, jag hade hasselnötter).

Klicka ut matskedstora bitar på bakplåtspapper och platta till. Grädda i mitten av ugnen tills de är klara men en aning kladdiga i mitten, ca 8-10 min. Låt svalna på galler. Förvara i burk med lock.



Enligt receptet så skulle detta ge 48 stora kakor, men jag fick bara 16... :?




Ja skriver oxo på denna efterlysningen, dom är ju supergoda!

Webmaster Jim Admin





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N