Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kanelparfait med lingonkolasås

PARFAIT

2 ägg
3/4 dl flosocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kanel
2 dl vispgädde

KOLASÅS

½ dl strösocker
½ dl brun farin
2 dl vispgrädde
3 dl lingon eller 1½ dl rårörda lingon

Vispa äggen, florsocker, vaniljsocker och kanel pösigt.
Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
Häll upp i en form och ställ i frysen minst 4-5 tim.

Smält strösocker och farinet till kolasåsen i en kastrull.
Häll i lite grädde i taget och koka tills allt är löst.
Tillsätt lingonen och rör så att allt blandas.

Det är bara bra om såsen är lite varm vid serveringen.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N