Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Italienska cappuccinoskorpor 60-70 st

50 g smör
2 ägg
2 dl farinsocker
1 hg valnötskärnor
2 msk starkt kaffe
½ tsk salt
50 g mörk choklad
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


Värm ugnen till 200 grader. Skär smöret i små tärningar och låt det bli rumsvarmt.

Rör ihop smör, ägg, kaffe, farinsocker, salt, valnötter hackade i mindre bitar och hackad choklad. Blanda sist i mjölet hoprört med bakpulvret.

Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och forma till 3 ganska smala längder som läggs på plåt, lätt smord eller med bakplåtspapper.

Grädda i 20 minuter. Låt längderna svalna lite innan de skärs diagonalt till skorpor. Lägg tillvaka dem på plåten och rosta dem cirka 7 minuter i samma ugnsvärme som tidigare. Sänk sedan värmen till 100 grader och torka skorporna med luckan på glänt i ungefär 10 minuter.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N