Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Italienska cappuccinoskorpor 60-70 st

50 g smör
2 ägg
2 dl farinsocker
1 hg valnötskärnor
2 msk starkt kaffe
½ tsk salt
50 g mörk choklad
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


Värm ugnen till 200 grader. Skär smöret i små tärningar och låt det bli rumsvarmt.

Rör ihop smör, ägg, kaffe, farinsocker, salt, valnötter hackade i mindre bitar och hackad choklad. Blanda sist i mjölet hoprört med bakpulvret.

Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och forma till 3 ganska smala längder som läggs på plåt, lätt smord eller med bakplåtspapper.

Grädda i 20 minuter. Låt längderna svalna lite innan de skärs diagonalt till skorpor. Lägg tillvaka dem på plåten och rosta dem cirka 7 minuter i samma ugnsvärme som tidigare. Sänk sedan värmen till 100 grader och torka skorporna med luckan på glänt i ungefär 10 minuter.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N