Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bagels

1,7 l vetemjöl (helst specialvetemjöl), 1 1/2 msk salt, 1 pkt jäst, 5 dl vatten, 2 msk smält smör, 1/2 dl ljus brödsirap
Garnering:
Sesamfrön eller riven ost

Blanda mjöl och salt. Blanda ut jästen i ljummet vatten, rör ner detta +margarin+sirap. Arbeta degen ca 10 min.
Dela i 16 bitar och rulla dem till bollar. Platta till dem och tryck tummen rakt igenom så att ett hål bildas i mitten.
Låt jäsa under bakduk 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Koka upp 4-5 liter vatten med 2 msk socker. Koka bröden, några åt gången, i 4 minuter, vänd dem efter halva tiden. Lägg dem sedan på bakplåtspapper, strö på sesamfrön eller ost. Grädda mitt i ugnen i 30 min.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N