Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Äppel och squashkaka

Ca 400 g squash
50g sötmandel
3 äpplen

Smet
125 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Skölj och ansa squashen. Skär den mitt itu på längden och skrapa ur kärnhuset.
Riv halvorna grovt, lägg det rivna i en sil och låt det rinna av.
Smörj en form med ca 25 cm i diameter.
Sätt ugnen på 200° .
Skålla, skala och hacka mandeln grovt.
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och rör väl mellan varje.
Blanda ner den rivna squashen.
Sikta mjöl blandat med bakpulver och rör samman till en smet.
Häll smeten i formen och lägg på äppelskivor.
Strö över mandel
Grädda på galler något under mitten i ugnen i ca 40 min.
Pova med en sticka att kakan är torr.
Servera den gärna ljummen med glass eller grädde.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N