Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Älgskavsgratäng

En god norrlänsk gratäng som är uppskattad hemma.


4 pers

2 paket älgskav/eller om man har en stek att skiva i tunna strimlor
2 gula finhackade lökar
2 msk smör/margarin
6 st Krossade enbär
Några varv på svartpepparkvarnen
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk dijon senap
4 port potatismos, hemlagat är ändå bäst
riven Vb ost


Gör så här:
Fräs löken så den får bli lite mjuk. Fräs sedan skavet. Salta o peppra och blanda ner grädde och senap. Låt detta puttra på några minuter.
Spritsa potatismoset runt kanten på ett smort ugnssäkert fat. Lägg köttsåsen i mitten.
Strö över Vb ost och gratinera i ca 250g ca 10 minuter, eller tills rätten är genomvarm och fått grann färg.

Servera gärna hemlagad vinbärsgele och
fint rivna morötter



Tinaz
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N