Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hjortronmuffins 12st

150 g smör eller margarin
2 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning:
1 dl hjortronsylt


Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan. Blanda vetemjölet med vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen och mjölken och rör till en jämn smet. Fördela smeten i en lätt smord muffinspanna med 12 hål. Gör en liten grop i varje muffins och lägg en sked sylt i varje. Grädda mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min. Låt muffinsarna stå kvar i pannan några minuter innan de tas upp och får kallna på galler.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N