Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kladdkaka med lime (utan margarin/smör)

10 bitar

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
rivet skal av 1 lime
250 gr kesella lätt

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda övriga torra ingredienser i en skål och vänd sedan
ner detta i äggsmeten med kesella och limeskal.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min. Kakan skall vara kladdig i mitten.
Pudra med florsocker och servera med en klick vispgrädde, och gärna några hallon.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N