Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lingontårta ca.10 bitar

Botten
100 gr sötmandel
1 dl strösocker
2 st stora äggvitor


Lingonmousse
4 st gelatinblad
2 st stora äggulor
2 msk strösocker
2 dl rårörda lingon
2 dl mild yoghurt
1 dl vispgrädde


Garnering
1 dl rårörda lingon + några lingon


Sätt ugnen på 175 grader.

Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant.
Skålla och skala mandeln.
Kör den med sockret i matberedare tills den är finhackad.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandeln.
Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter.
Låt kallna.


Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa gulor och socker.
Finfördela den rårörda lingonsylten i matberedare.
Tillsätt den och yoghurten i äggsmeten.


Krama ur gelatinbladen och smält dem i en djup tallrik i vattenbad.
Tillsätt lite av lingonsmeten i gelatinet och och rör ner gelatinblandningen
i övriga smeten.


Vispa grädden och vänd ner den.
Häll blandningen över tårtan och låt stelna till nästa dag.
Lägg upp tårtan på fat.
Mixa lingonsylten slät och bred den över tårtan.
Garnera med hela bär.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N