Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Viltpaj

VILTPAJ, 4-5 pers

Pajdeg:

2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella Mager


Fyllning:

1 paket ren- eller älgskav, ca 250 g
2 gula lökar
200 g kantareller (eller champinjoner, men kantareller blir klart godast!)
75 g rökt skinka
1 tsk salt
8-10 krossade enbär (kan uteslutas)
1/2 tsk timjan
1 krm vitpeppar
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
1 1/2 - 2 dl riven lagrad ost


Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med gaffel. Ställ in den i kylen och låt den vila ca 30 min. Gör fyllningen under tiden.

Bryn renskavet i lite smör i en stekpanna. Sära på köttskivorna med en gaffel. Lägg över köttet i en gryta.

Skala och hacka löken. Skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite smör. Lägg sedan över det i grytan med köttet. Hacka skinkan och tillsätt den samt alla kryddor. Strö över vetemjölet och rör om. Späd med grädde. Koka på svag värme ca 5 minuter.

Förgrädda pajskalet 10-15 minuter mitt i ugnen. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 250°. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över osten. Grädda ytterligare ca 10 minuter.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N