Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1/2 kruka basilika
1 dl färsk riven parmesanost
1/2 dl vatten
Fyllning:
5 st tomater
1/2 kruka basilika
150 g fetaost (grekisk)
1 burk svarta oliver (ca 200 g)
4 st ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1-2 st vitlöksklyftor
Tillagning:
1) Blanda mjöl, matfett, basilikablad och parmesanost i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 min.
2) Tryck ut degen i en låg vid pajform, ca 28 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 225°C, ca 10 min.
3) Skölj och skiva tomaterna. Hacka basilikan. Lägg tomatskivorna i pajskalet. Strö över basilikan och smula över fetaosten. Fördela oliverna över.
4) Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök. Häll äggstanningen över fyllningen.