Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rökt laxpastej med gurksallad

Rökt laxpastej med gurksallad

400 gr rökt lax
salt, peppar
kajenne, muskot
3 äggvitor + 1 helt ägg
2,5 dl grädde
4 msk löjrom
rödlöksringar

Sätt ugnen på 175 gr
Skär laxen i småbitar och kör i mixer till slät puré.
Lägg laxmassan i en skål och ställ den i en bunke med is eller iskallt vatten.
Krydda, tillsätt äggulor och ägg och blanda väl
Rör försiktigt ner grädden lite i taget.
Smörj en terrin eller annan avlång form och lägg i laxmassan.
Täck med smord aluminiumfolie och grädda i vattenbad i ugnen i 45 min.
Låt pastejen svalna och stå i kylen i ett dygn.
Lossa den kalla pastejen runt kanterna med en vass kniv och doppa formen helt hastigt i hett vatten. Stjälp upp och skär i skivor vid serveringsdax.

Lägg upp gurksalladen (se nedan) på salladsblad och placera pastejskivorna ovanpå.
Toppa med rom och rödlök.


Gurksallad

1 grön gurka
1/2 dl youghurt eller gräddfil
2 msk hackad gräslök
salt och peppar
salladsblad

Skala girkan, klyv den på längden och gröp ur kärnhuset.
Skär halvorna i 1/2 cm tjocka skivor
Lägg i ett durkslag, strö på lite salt och låt stå och safta av sig ett par timmar.
Blanda med youghurt, gräslök och peppar.



 

 
 
 

  Rökt laxpastej med gurksallad | Recept | Fisk & skaldjur | Fisk

Källhänvisning

Det kan också framgå att receptet är Tore Wretmans.
/// Kjell


Källhänvisning

Det kan också framgå att receptet är Tore Wretmans.
/// Kjell




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N