Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vakum pump...

..till vinflaskor. Funkar det egentligen? Får man ut allt syre? E inte vinet redan förstört/påverkat av att det varit öppnat? Ja vad vet jag....men nån av er kanske vet....
:grapes:



Mia Ros
 

 
 
 

  Vakum pump... | Recept | Övrigt | Köksredskap

="webmaster jim"
Det påminner mej om att jag fick en sådan i födelsedagspresent, kanske ska korka upp en flaska o prova Smile



Nu dricker dom vin på TV oxo Smile




Då får inte du vara sämre! Very Happy



/Gunilla

Krukan



Det påminner mej om att jag fick en sådan i födelsedagspresent, kanske ska korka upp en flaska o prova :-)



Nu dricker dom vin på TV oxo :-)

Webmaster Jim Admin



Re: Tack!!!

="Mia"
Jättetack för ett mycket bra svar!!! Very Happy




Vacumpump för vinflaskor är en helt underbar uppfinning!!! Very Happy

Har haft min i flera år och är superdupernöjd.

Nu kan jag korka upp en flaska Chianti mitt i veckan för att avnjuta detta glas till spagetti bolognaise.



Vad jag menar är: i och med vacumpumpen kan jag med gott samvete njuta av vinet när jag vill utan att bry mig för att en hel flaska skall gå till spillo. Flaskan kan dessutom pumpas mer än en gång!!!



hmm nu blev jag ju så sugen på vin..... hm...



/Gunilla

Krukan



Tack!!!

Jättetack för ett mycket bra svar!!! Very Happy

Mia Ros



Den här frågan och svaret fanns på systembolagets hemsida.



Spara öppnat vin

Finns det något knep för att hålla vinet drickbart i en öppnad flaska?

Svar: Ett bra sätt är att genast fylla en mindre butelj ända upp, Skruva på en kapsyl och ställa i kylskåpet. Där står sig vinet bortåt en vecka utan att bli dåligt.





Det säljs vacuumpumpar som sägs bevara vinet, men denna metod verkar ta bort en del av vinets arom. Då är det bättre att korka igen flaskan och förvara den i kylen - så kan vinet sparas i några dagar utan att försämras märkbart. Riktigt avancerade använder kvävgas, som lägger sig som ett lock över vinet i flaskan. Då håller sig innehållet utan problem i över en vecka.





För mousserande viner finns så kallade "stoppers" som håller kvar trycket och bubblorna i flaskan. Med hjälp av en stopper håller sig vinet fräscht i flera dagar.

brittmarie



Re:vakuumpump

Hihi jag har men hinner aldrig använda den. Mitt vin har tendens att dunsta innan jag tagit upp pumpen ur lådan. :vine:

Mia Ros



Jag tror att det fungerar bra, fast man kan ju inte lagra vinet ngn längre tid, en vecka skulle jag tippa på...

Webmaster Jim Admin



mia de verkar inte va nån som vet o jag har ingen sån så jag kan testa

oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N