|
UPPLANDSKUBB | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd
måste nu berätta att den andra omgången av upplandskubbe baket blev precis som den smakade förr
o nu gjorde jag så här
jag tog 9dl grovt rågmjöl
o inte fullt två dl vetemjöl
så tog jag två dl mörk sirap
o kanske två teskedar salt
annars följde jag receptet till punkt o pricka :36_4_9:
jag tackar igen för receptet o nu sitter jag med nostalgiska minnen o en skiva av de goda saftiga brödet me en skiva ost på o drömmer om tider som va
="Anonymous" kan ta la om att den va rt god o saftig
men nästa gång ska jag ha lite mera siprap i
tack än en gång för receptet
alltså de va jag oldwolfie som bakat
/// Anonymous
kan ta la om att den va rt god o saftig
men nästa gång ska jag ha lite mera siprap i
tack än en gång för receptet
/// Anonymous
nu ska jagbaka upplandskubb
återkommer med resultatet ikväll :P :pot:
="brittmarie" Hej Oldwolfie!
Här kommer ett recept på Upplandskubb. Hoppas att det kommer att smaka som i barndomen.
yes yes yes
imorrgon ska de handlas o sen blir det bakning
åhhhh tackar tackar
va spännade
jag kommer o rapportera om de får mej att gå in i nostalgins värld
Hej Oldwolfie!
Här kommer ett recept på Upplandskubb. Hoppas att det kommer att smaka som i barndomen.
UPPLANDSKUBB
3,5 dl vatten
50 g jäst
1 dl sirap
knappt 1 tsk salt
5-6 dl rågmjöl
5-6 dl vetemjöl
Beredning:
Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda det ljummade vattnet, den utrörda jästen, sirapen och saltet.
Blanda först i rågmjölet och därefter vetemjölet.
Arbeta degen smidig.
Smörj och mjöla t.ex en emaljerad 2-litersflaska med lock. Lägg ned degen och låt den jäsa 3-4 timmar så att flaskan fylls. Sätt locket på flaskan och låt sedan degen koka i vattenbad 4 timmar. Sätt också lock på grytan.
Stjälp upp brödet. Klyv brödet i fjärdedelar.
|
|