Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

UPPLANDSKUBB

ett matbröd jag fick som liten man handlade den i affärn
men nu fins den inte längre
e de nån som vet hur man kan baka den själv :lol:



oldwolfie
 

 
 
 

  UPPLANDSKUBB | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd

måste nu berätta att den andra omgången av upplandskubbe baket blev precis som den smakade förr



o nu gjorde jag så här

jag tog 9dl grovt rågmjöl

o inte fullt två dl vetemjöl



så tog jag två dl mörk sirap

o kanske två teskedar salt



annars följde jag receptet till punkt o pricka :36_4_9:

jag tackar igen för receptet o nu sitter jag med nostalgiska minnen o en skiva av de goda saftiga brödet me en skiva ost på o drömmer om tider som va

oldwolfie



="Anonymous"
kan ta la om att den va rt god o saftig

men nästa gång ska jag ha lite mera siprap i



tack än en gång för receptet




alltså de va jag oldwolfie som bakat

/// Anonymous


kan ta la om att den va rt god o saftig

men nästa gång ska jag ha lite mera siprap i



tack än en gång för receptet

/// Anonymous


nu ska jagbaka upplandskubb

återkommer med resultatet ikväll :P :pot:

oldwolfie



="brittmarie"
Hej Oldwolfie!

Här kommer ett recept på Upplandskubb. Hoppas att det kommer att smaka som i barndomen.


yes yes yes

imorrgon ska de handlas o sen blir det bakning

åhhhh tackar tackar

va spännade

jag kommer o rapportera om de får mej att gå in i nostalgins värld

oldwolfie



Hej Oldwolfie!

Här kommer ett recept på Upplandskubb. Hoppas att det kommer att smaka som i barndomen.



UPPLANDSKUBB

3,5 dl vatten

50 g jäst

1 dl sirap

knappt 1 tsk salt

5-6 dl rågmjöl

5-6 dl vetemjöl



Beredning:

Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda det ljummade vattnet, den utrörda jästen, sirapen och saltet.

Blanda först i rågmjölet och därefter vetemjölet.

Arbeta degen smidig.

Smörj och mjöla t.ex en emaljerad 2-litersflaska med lock. Lägg ned degen och låt den jäsa 3-4 timmar så att flaskan fylls. Sätt locket på flaskan och låt sedan degen koka i vattenbad 4 timmar. Sätt också lock på grytan.

Stjälp upp brödet. Klyv brödet i fjärdedelar.

brittmarie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N