|
|
Panerad skinkschnitzel med rotfrukter
Om ni vill göra något riktigt gott till helgen så ska jag dela med mig av ett recept jag gjorde förra helgen. Passar perfekt så här på hösten.
PANERAD SKINKSCHNITZEL MED UGNSBAKADE ROTFRUKTER.
INGREDIENSER:
Tunna skivor skinkschnitzel
Ströbröd
Vetemjöl
salt och peppar efter behag
uppvispat ägg
smör ( till stekning)
potatis
morötter
palsternacka
olivolja
flytande honung
flingsalt
vitlöksklyfta
Börja med att skölj och skär rotfrukterna i klyftor/stavar.
Lägg dem i en smord långpanna.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ringla över olivolja och flytande honung.
Pressa en vitlöksklyfta och strö över flingsalt.
Sätt in rotfrukterna i ugnen tills de får fin färg ( ca 20-25 min)
Börja under tiden med schnitzlarna.
Banka varje schnitzel tunn och jämn med en träklubba.
Blanda ströbröd, vetemjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
Vispa två tre ägg i en annan djup skål.
Vänd först schnitzeln i det uppvispade ägget, därefter i ströbrödsblandningen.
Stek på medelvärme i ca 5minuter på var sida.
Lägg upp schnitzlarna på ett fat med citronklyftor och kapris.
Servera tillsammans med de ugnsbakade rotfrukterna och en god sås.
Här kommer ett recept på en kantarellsås som passar riktigt bra:
INGREDIENSER:
3,5 dl kantareller
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
lite örtsalt och svart peppar.
Fräs hackade förvällda kantareller i matfett några minuter.
Strö över mjöl
Späd med vatten och låt småkoka ca 5 minuter.
Tillsätt grädde och smaka till sist av med kryddor.
En middag som är enkel att tillaga och verkligen funkar vid de flesta tillfällen....
Panerad skinkschnitzel med rotfrukter
|
|