Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Höstig kantarell och köttfärspaj

Höstig kantarell och köttfärspaj.

Varför inte göra en god paj till helgen... Gjorde denna paj i veckan och det blev riktigt gott Testa och njut!!!
Ca 4-6 pers

PAJDEGEN:
50 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver

FYLLNING:
1/2 liter kantareller
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
olja till stekning
500 g blandfärs
salt och peppar.

TÄCKE:
5 dl créme fraiche
4 msk majonäs
4 dl riven ost.


GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till degen och knåda dem till en smidig deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och klä en pajform (24cm) med den.

FYLLNINGEN:
Rensa svampen. Skala och skiva löken tunt. Skala och krossa vitlöksklyftorna med ett knivblad. Häll lite olja i stekpannan och lägg ner lök, vitlök och svamp. Låt allt få färg. Putta sedan blandningen mot kanterna av pannan för att ge plats för köttfärsen. När även färsen är brynt blandas den med svamp och lökblandningen. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i det obakade pajskalet.

TÄCKET:
Blanda créme fraiche och majonäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20-30 min. Servera gärna med en fräsch sallad......
Mums!!!




 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N