Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Brödbakning - hur man ska blanda

Alla bröd-bakning-recept börjar med blandning av mjöl, vatten, jäst och alla andra ingredienser. Blanda dessa i endast 3 minuter och sluta. Täck skålen med en fuktig handduk eller plastfolie och låt det vila i 20 minuter. Denna viloperiod kallas autolyse av bagare. Den ger vattnet tid att genomsyra mjöl, som sedan utvecklar gluten. Som ett resultat blir degen mindre motståndskraftig mot knådning. Utan denna bröd-bakning-hemlighet krävs ytterligare knådande för att forma degen och kan resultera i oxiderande eller överhettning, vilket minskar kvalitet och smak på degen.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Brödbakning - hur man ska blanda | Recept | Övrigt | Tips

Men de recept jag använder säger att man ska knåda 3-5 minuter, precis som du beskriver, och efter autolysen knåda igen. Menar du att den sista knådningen alltså inte behövs?


Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N