Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lasagna alla Sarda Lasagne från Sardinien



4 portioner

Ingredienser

Lasagne:
- 400 g Barilla lasagneplattor
- 400 g Barilla Pecorinosås
- 70 g riven Pecorino
- 1 sats Ragù Tradizionale eller 400 g Barilla Bolognese

Ragù Tradizionale (stor sats):
- 2 morötter, skalade
- 75 g rotselleri
- 1 stor gul lök, hackad
- 2 dl olivolja
- 400 g nötfärs
- 100 g fläskfärs
- 200 g tomatpuré

- 3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning)
- 1 msk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 dl rödvin alt. vatten
- 200 g körsbärstomater

Béchamelsås:
- 6 dl mjölk
- 100 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 krm muskotnöt, riven
- 1 krm salt
- 1 krm peppar

Gör så här:

Ragù Tradizionale:
Dela morötterna på längden så det blir två stora bitar av varje morot. Skala och skär sedan
rotsellerin i några stora bitar. Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare, och det är
därför viktigt att de behåller en viss storlek. Täck botten på en kastrull med olivolja och hetta
upp kastrullen till medelvärme. Fräs den hackade gula löken, lägg i morötterna och rotsellerin.
Lägg i all färs i kastrullen. När färsen är genomstekt, lägg i tomatpuré och kycklingbuljong.
Salta, peppra och häll i rödvin (alternativt vatten). Rör runt, låt sjuda på låg värme i 30-60
minuter. Lyft ur moroten och rotsellerin. Dela körsbärstomaterna på hälften, lägg ner dessa i
såsen. Värm upp dem snabbt, cirka 1 minut.

Béchamelsås:
Smält smöret, vispa ner mjölet. Tillsätt salt, peppar och muskot. Häll på mjölken i omgångar
tills den får en önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i
botten. Ställ åt sidan.

Lasagne:
Smörj formen med smör. Lägg lite Barilla Pecorinosås i botten av formen. Lägg på
lasagneplattor och varva med Pecorinosås, köttfärssås och lasagneplattor. Avsluta med ett
lager Pecorinosås och strö därefter över riven Pecorinoost. Ställ in i ugn på 200 grader i cirka
25 minuter.

Tips! Om man vill prova att tillaga lasagnen i portionsformar kan man förkoka
lasagneplattorna ett par minuter i saltat vatten. Ta upp plattorna och kyl ner dem hastigt i kallt
vatten. Dela sedan plattorna i önskad storlek. Minska mjölken i béchamelsåsen till 3 dl. Bygg
lasagnen som vanligt och gratinera den i cirka 15 minuter på 250 grader grillvärme.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N