Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fragilité

Efterlyser receptet på Fragilité och även tipps hur jag lyckas med det.
tack Annamaria



 

 
 
 

  Fragilité | Recept | Bröd & Bakverk | Bakelser

Fragilite

Hej!

Jag har hittat ett recept på Fragilitès-bakelser.

½ dl (50 g) sötmandel

2 dl socker

1½ msk vetemjöl

4 äggvitor



Fyllning

½ dl vetemjöl

1½ dl vatten

1 äggula

150 g smör eller margarin

1 dl florsocker

1 msk vaniljsocker



Garnering

50 g blockchoklad

(florsocker)



Smörj och mjöla en plåt. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret och mjölet. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Bred ut smeten i 3 längder, 8 x 36 cm.

Grädda bottnarna mitt i eller i nedre delen av ugnen tills de känns torra och lätta, cirka 20 min.

Gör en redning av mjölet och vattnet i en kastrull och låt detta koka under omrörning några minuter. Dra kastrullen från värmen, tillsätt äggulan och låt krämen svalna. Rör matfettet med flor- och vaniljsocker. Tillsätt krämen lite i taget. Arbeta den kraftigt, gärna med elvisp, så att den blir porös och luftig. Lägg ihop bottnarna med kräm emellan. Smält blockchokladen. Häll den i en strut med ytterst litet hål i spetsen. Ringla blockchoklad ovanpå som garnering. Sikta ev över lite florsocker.

Skär längderna med vass kniv i 3 cm breda bitar. Låt bakelserna stå kallt en stund innan de serveras.

Ugnstemp 175° C, varmluft 175° C



Detta recept hittade jag i 7 sorters kakor (prisbelönt 1965)




Fragilité

Tack ! Jag är fortfarande intresserad. mvh aniko




Fragilié

Hej!



Jag har recept på fragiité, men de är på danska. Jag kan översätta. Vill du fortfarande ha recept så hör av dig! Tråden var visst lite gammal...



Baukis






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N