Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vitlöksköttfärs

~VITLÖKSKÖTTFÄRS~
4 portioner


Ingredienser:
6-8 normalstora potatisar
4 hg köttfärs
2 msk ströbröd
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
Svartpeppar
4 skivor vitt bröd
2 dl hackad persilja
4 msk margarin
2 vitlöksklyftor

Tillagning.
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala potatisen och skär den i skivor. Förkoka i 5 minuter.
Mät upp ströbrödet i en skål.
Häll upp tomaterna i en sil (eller durkslag) och låt sila över ströbrödet. Låt stå tills tomaterna runnit av ordentligt!
Skär under tiden av kanterna på brödskivorna och smula sönder brödet i en skål.
Blanda brödet med smör persilja och vitlök.
Blanda köttfärs, salt och peppar med ströbrödet och spadet från tomaterna.
Forma kötfärsblandningen som en limpa i en ugnsfast form.
Bred de avrunna tomaterna över köttfärslimpan och lägg brödblandningen i ett jämnt lager däröver.
Lägg den förkokta potatisen i en krans kring köttfärsen (får det ej plats kan man använda två formar) och grädda i 20 minuter.
SMAKLIG MÅLTID!!



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N